Vacances en Pau

El projecte de Vacances en Pau, vol ser un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels drets humans i la guerra.

Aquest projecte, on cartelemailfamílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu, pretén donar a aquests infants la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, …etc) i la de conviure amb nens i nenes catalans/nes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la dura realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Des de la signatura dels Acords Tripartits de Madrid i l’immediat repartiment del Sàhara Occidental en mans de Marroc i Mauritània, al voltant de 184.000 sahrauís viuen organitzats en campaments allà on res no creix,  la «hammada» , un desert inhòspit situat a la regió algeriana de Tindouf.

Les condicions de vida són extremes: temperatures superiors als 50 graus a l’estiu i baixíssimes durant les nits d’hivern; amb manca d’aigua corrent i llum elèctrica. A tot això s’ha de sumar la manca d’alimentació creixent, vestit i, en definitiva, dels productes més bàsics. Un dels sectors més afectats per aquestes difícils condicions de vida són els nenes i nenes que en moltes ocasions no tenen cobertes les necessitats més bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal.

La creixent manca d’aliments es deguda el retall important de l’ajuda alimentaria per part dels organismes internacionals (PAM, ACNUR) que any rera any agreuja la situació precària de la població dels campaments de la que els infants constitueixen un grup de risc. A aquesta situació s’hi afegeix actualment la davallada en les aportacions per part de la cooperació municipal, la no convocatòria de projectes de cooperació per part de la generalitat i la retallada d’un 70% dels projectes estatals. Sense oblidar la crisi econòmica que afecta a moltes de les famílies catalanes que particularment ajudaven a famílies sahrauís.

Per la qual cosa el projecte d’acolliment temporal “Vacances en Pau” es fa cada any més necessari, entre altres coses,  per tal de detectar possibles problemes de salut i proporcionar al nens una atenció mèdica i una alimentació equilibrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *