Qui som

Acció Solidària amb el Sàhara té com a objectius principals:

  1. Donar suport al Poble Sahrauí en el seu procés de pau, cap a l’autodeterminació i el retorn al seu territori, el Sàhara Occidental,  ara ocupat pel govern marroquí.
  2. Contribuir a pal·liar les necessitats bàsiques dels refugiats sahrauís en els campaments de Tindouf i al seu desenvolupament com a país.
  3. Sensibilitzar a la població vilanovina en particular i a la catalana en general, sobre la situació del Poble Sahrauí que viu, dividit pel mur de la vergonya, en els campaments de refugiats i en els territoris ocupats i defensar els drets humans en ambdós llocs

Per aconseguir aquestes objectius, l’associació organitza i/o participa en:

  • Accions de sensibilització, com HAIMES PER LA DIGNITAT DEL POBLE SAHRAUI o CURSA PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ, que s’organitza cada any a les platges de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú.

 

IMG_4183

  • Projecte de Vacances en Pau, mitjançant el que cada any famílies vilanovines acullen infants sahrauís els dos mesos d’estiu.

 

aeroport

  • Projectes de cooperació al desenvolupament com la rehabilitació de l’escola
    Mohamed Zurgu a Aguenit – Ausserd.

 

IMG_0623

  • Participació en les Caravanes per la Pau que recullen productes de primera necessitat (aliments, medicaments, roba d’abric,….etc.)

IMG_0030