2014: Haimes per la llibertat del Poble Sahrauí

IMG_4299

L’any 2014, HAIMES  PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ es va celebrar els dies 10 i 11 de maig per recordar que ja fa més de 38 anys que el poble sahrauí viu dividit pel Mur de la Vergonya, entre l’exili als campaments de refugiats de Tinduf i sota l’ocupació del Marroc a la seva terra del Sàhara Occidental.

HAIMES PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ torna a ser un crit de reivindicació per la llibertat del Poble Sahrauí, un altaveu per a la recuperació de la dignitat d’aquest poble que ha viscut més de 38 anys entre l’exili i l’ocupació.

Dos dies d’activitats reivindicatives, de treball i de compartir entre tots i totes els que estimen el poble sahrauí, entre tots i totes els que els volem acompanyar en aquest camí, massa llarg ja, cap a la seva llibertat.

Dissabte a la tarda, després de muntar les haimes, es va realitzar una taula de treball sobre els drets humans al Sàhara Occidental per conèixer de primera mà la situació actual del conflicte amb l’activista sahrauí Didda El Faress i els activistes catalans que un mes abans havien estat a les zones ocupades

A la nit i després un sopar solidari, amenitzat pel grup ZEBRES, podrem gaudir d’una sessió de cinema a l’aire lliure amb alguns dels documentals presentats al festival de Fisahara 2014.

En aquesta sessió ens va acompanyar l’actor Sergi López, que la setmana anterior havia estat en l’onzena edició d’aquest festival.

Després de passar la nit a les haimes a la platja de Ribes Roges, diumenge els i les més esportistes van participar en la CURSA per la llibertat del poble sahrauí, corrent 8 km els adults i 3 quilòmetres els més petits, per diverses zones de Vilanova i la Geltrú (ciutat, platja i muntanya) que va acabar en les haimes PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ on tots junts vam esmorzar i vam gaudir d’un matí ple d’activitats per a adults i nens.

Al migdia, acabem aquest cap de setmana sahrauí amb la lectura del manifest de HAIMES PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ.

IMG_4302

IMG_4301

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *