2013: Sents el Sàhara? Nosaltres no els oblidem. I tu?

2014-03-22 17.26.12

Aquest any 2012 es va celebrar el Haimes per la dignitat del Poble Sahrauí en el marc del programa Vacances en Pau, 2012.

Pel que el diumenge dia 7 de juliol van participar tots els petits ambaixadors sahrauís que passen l’estiu a Catalunya.

La jornada del dissabte dia 6 es va centrar en dues taules de debat:

  • Brahim Mojtar, ministre de Cooperació de la República Àrab Sahrauí Democràtica i Yahia Buhabeine, president de la Mitja Lluna Roja Sahrauí van realitzar una taula de debat sobre la cooperació amb el Sàhara avui, amb l’objectiu de reflexionar i trobar noves fórmules per poder cobrir les necessitats bàsiques dels refugiats sahrauís davant les retallades de les administracions en els programes de cooperació.
  • En una altra taula de debat, sobre Drets Humans en les zones ocupades, van participar Elouali Akeik, ministre dels Territoris Ocupats de la RASD, Emahmed Kada, coordinador de la MINURSO i Degza Lachgar, activista sahrauí i defensora dels drets humans.

Acabo dissabte amb un sopar solidari i amb una representació de pel·lícules del festival de Cinema Fisahara.

El dia 7 va ser un dia dedicat exclusivament als petits ambaixadors sahrauís a Catalunya. Va començar amb una Cursa per un Sàhara Lliure amb la voluntat de recordar la Marató que cada any se celebra en els campaments de refugiats.

Al llarg del matí els nens van poder participar en diverses activitats infantils, tallers i actuacions musicals.

Finalitzem la jornada amb la lectura del manifest en què eren presents tots els participants de les taules de debat del dia anterior, polítics locals i nacionals i per descomptat els protagonistes del dia: els nens i les nenes sahrauís.

 

IMG_4280

IMG_4279

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *